067 230 73 43

Річниці весілля

блог весільної агенції
Про річниці весілля, походження їх назви та як святкувати

Після вашого весілля свято не закінчується, а лише починається!

Головне, що треба знати про річниці весілля – їх потрібно святкувати кожен рік. Хай це для вашої сімї стане сімейною традицією, бо якщо ви дійсно відповідально та з повагою будете відноситись до цієї дати, то і шлюб ваш буде з кожним роком міцнішим.

Далі ми розкажемо детальніше про самі цікаві річниці, що вони означають та як ми радимо їх святкувати.

Перша річниця – ситцеве весілля.

Ситець це  легка й практична тканина. Саме вона нагадує стосунки закоханих у перший рік життя. Яскравий та красивий ситець через рік вицвітає та деформується – так і в шлюбі – спершу все дуже романтично, пристрасно та красиво, а потім побут та перші сімейні труднощі.Звісно за рік подружжя не втрачає чуттєвості, пристрасть та романтика також зовсім не зникають, але все ж стосунки можуть бути хиткі та не стабільні, тому пара має бути обережною.

Саме в перший рік подружнього життя найчастіше замовляють Поновлення КЛЯТВ. Виглядає все як легкий варіант весільної вечірки для двох та найближчих. Молодята дописують або зовсім переписують свої клятви і вдихають в них нове життя. А якщо у вас не було весілля, то це чудовий привід його влаштувати. В будь якому разі, від того, як ви вирішите святкувати першу річницю вашого весілля, залежить ваше подальше сімейне життя, бо як говорять мудрі люди -  «як кораблик назвете, так він і попливе!»

Друга річниця – паперове весілля.

На другому році спільного життя проявляються наші звички і хороші і не дуже, можливо з’являється малюк, а разом з ним розуміння, що сімейне життя це не лише свято, але і втома, труднощі, взаємоповага, підтримка та багато інших якостей, які ми набуваємо підтримуючи один одного на шляху до довгого та щасливого життя. І не всі пари виявляють тут свою мудрість та терпіння, саме тому і вважається цей рік паперовим, таким який легко розірвати. Але ми віримо у вас!

 Друга річниця – це привід влаштувати паперове весілля для вас двох та для найближчих вам людей.  Щоб розуміти, як його відсвяткувати – прислухайтесь до себе та своїх відчуттів. Дуже корисно для сімейного життя вигадувати та започатковувати сімейні традиції щоб потім кожен рік слідувати ним. Не знаєте як, звертайтесь до нас, ми все придумаємо!

Третя річниця – шкіряне весілля.

Ви вже три роки разом. Вивчили звички та особливості один одного та, так би мовити, «притерлися» один до одного. В стосунках ви еластичні та гнучкі як сама шкіра, звідси і назва. І ось саме на цьому етапі багато пар роблять помилку та розслабляються.

Психологи цей період називають першою кризою сімейних стосунків – ви добре знаєте один одного, певною мірою вже втомились, зявилась одноманітність та нудьга, і вам здається, що  нічого нового в партнері ви вже не відкриєте. Ми не будимо заглиблюватись в усі недоліки цього питання з точки зору психології, а пропонуємо поглянути з боку, що можна зробити, та як попередити нудьгу в стосунках. Бо завжди краще попередити, а ніж потім виправляти помилки.

Повернемося до шкіряного весілля. Тут назва говорить сама за себе та спонукає одягти косухи та влаштувати веселу байкерську чи кантрі вечірку, і як слід розважитись. І не важливо, будете ви вдвох чи покличете гостей, головні герої ви!

Четверта річниця – ляне весілля.

Льон це натуральний, красивий, а головне дуже міцний матеріал. Крім того сам процесс виготовлення льону тривалий та трудомісткий. Тому мається на увазі, що за 4 роки подружні відносини вже пройшли труднощі та  зміцніли настільки, що після святкування річниці,  шлюбу вже ніщо не загрожує.

Ляне весілля прийнято святкувати вдома, згадувати приємні та яскраві моменти та планувати майбутнє.

Пята річниця – деревяне весілля.

Це перший ювілей подружжя. Дерев’яне весілля асоціюється з досягненням, але і нагадує, що воно не вічне.

 П’ята річниця гарний привід для:

Якщо ви офіційно одружені, але у вас не було красивого весілля з білою сукнею, або все було не так, як ви мріяли;

Якщо на протязі п’яти років пара не повторювала клятви настав час це зробити. Не важливо, ви запросите гостей чи влаштуєте свято для двох, головне вірити в силу ваших клятв, бути відвертими та щирими. 

Влаштовуючи веселу вечірку, не забудьте про сімейні традиції. Гарною традицією буде сьогодні посадити сімейне дерево  у вас на подвір’ї.

Десята річниця – рожеве весілля.

Це вже серйозна дата. Чоловік в цей день дарує дружині 10 рожевих троянд – як символ 10 років у шлюбі, та 1 білу троянду, як надію та побажання на ще 10 щасливих років шлюбу. Часто чоловіки дарують 100 і 1 троянду.

Як святкувати – як підкаже серце. Ви можете скористатись нашими ідеями, про які ми писали на п’ятирічний ювілей, або придумати свої власні. В будь якому разі всі ідеї повинні бути спрямовані на зміцнення ваших відносин.

П’ятнадцята річниця – кришталеве весілля.

Кришталь чистий та прозорий, але від одного удару може розбитися на малесенькі уламки так, що жоден майстер не допоможе зібрати. Про цю крихкість відносин ви маєте пам’ятати завжди, а надто зараз.

За давньою традицією сьогодні обов’язково потрібно купити новий посуд, а старий подаруйте комусь. Мова йде про скляний посуд та столовий сервіз, каструлі можете не чіпати. На посуді не повинно бути жодної тріщинки, погана прикмета, краще винести такий посуд із дому.

Як же святкувати річницю?

По перше – зустріньте ранок цього дня лише удвох і бажано в якомусь красивому місці. Наприклад в готелі за містом. Гарною прикметою буде вмитися в ранці разом в річці чи струмочку, а якщо це зима, то в мисці з льодом. Сплануйте ваш день так, щоб ви все робили разом і провели його лише вдвох, а вже ввечері гучно та пишно відсвяткуйте з друзями та родичами.

Двадцята річниця – порцелянове весілля.

Двадцять років разом це вагомий привід для пишного святкування. Пройти разом такий довгий шлях, це заслуга обох і вашим гостям приємно буде вас привітати і провести цей день разом з вами.  За двадцять років у вашої пари є що згадати, тому в сценарії свята повинно бути багато цікавих сімейних історій. Обов’язково проведіть улюблений багатьма  конкурс – биття старої посуди,  та разом з тим позбудьтеся всіх неприємних спогадів, що накопились за 20 років. Організуйте це свято веселим та щирим, а якщо вам захотілось романтики, ми з задоволенням проведемо для вас церемонію повторення клятв.

Двадцять п’ята річниця – срібне весілля.

Черговий важливий ювілей, що символізує благородний дорогоцінний метал. Двадцять п’ять років потрібно святкувати пишно та яскраво, хоча б тому, що в цей день прийнято подружжю дарувати вироби зі срібла, а це вам не порцеляна. А якщо серйозно, не кожній парі вдається щасливо прожити двадцять п’ять років разом, тому саме час влаштувати майстер клас для молодшого покоління і одружитися знову. Може для когось це і абсурд, але ми бачили щасливу 70-ти річну наречену в білій сукні, і не менш щасливого нареченого, що в свої 75 років, підбирає правильні слова, стоячи біля весільної арки та мнучи в зморщених руках папірець із клятвою-підказкою. Та що там казати, такі відчуття переживати ніколи не пізно.

Лише спробуйте, і ви не пошкодуєте!

Це не всі, звісно, річниці, але на них ми зупинимось.

Після 30 річниці, родинні застілля з цього приводу  влаштовують зазвичай діти, та святкують хто як звик та любить. Єдине лишається незмінним, подружня пара вже як ніхто цінує моменти, які були у їх подружньому житті, та кожен день, який вони проводять разом і їм є чим поділитись!

Усі річниці весілля

 

Давайте обговоримо з Вами, яким може бути святкування Вашої річниці весілля 

 

Запит на річницю весілля


Телефонуйте нам просто зараз за телефоном: +38 097 532 23 38
Або надішліть заявку електронною поштою: para@para-wedding.com.ua
і ми зв'яжемося з Вами в денний час.

 

 

Сподобалась ця стаття?
← Натискай «Подобається» і читай нас на Facebook

Дізнайтесь більше про весілля

Весілля зимою
Переглягути всі статті
Подивитись усі статті
Весілля зимою
Весілля в 2020. Чи можна одружуватись у високосний рік?


(097)532-23-38
para@para-wedding.com.ua
^