067 230 73 43

Реєстрація в РАЦСІ(ЗАГСІ)

блог весільної агенції Пара
Як подати заяву в ЗАГС (РАЦС) в 2019

Перше питання, яке виникає у молодят, після заручин - як подати заяву про офіційну реєстрацію шлюбу в ЗАГС (РАЦС).

Розвага не з приємних. Нікому не хочеться приходити, стояти в нескінченній черзі невідомо скільки і в результаті засувати, що не вистачає якоїсь дуууже важливої ксерокопії і без неї документи прийняти у Вас ніяк не вийде... або, наприклад, дізнатись, що немає вільних місць на бажану дату, бо запізно звернулись.

Щоб цього не сталося, треба заздалегідь прояснити для себе ряд важливих питань. Пропоную поговорити про них детальніше.

заява в РАЦС
З чого почати?

З того часу, як ввійшла в моду виїзна церемонія реєстрації, офіційній церемонії в ЗАГСі (РАЦСі) почали надавати менше значення.
Для когось, це просто формальність і молодята приходять на вибрану дату лише вдвох, у повсякденному одязі просто поставити підписи, а хтось, все ж, запрошує Гостей і замовляє урочисту реєстрацію. Тому, перш за все вирішіть для себе, який формат для розпису в РАЦсі Вам потрібен –урочистий, не урочистий чи, взагалі, скорочений. Від формату залежить вартість, сценарій та час проведення церемонії реєстрації.

Потім слід визначитись – де саме Ваша пара буде реєструвати свій шлюб, в якому місті і в якому РАЦСі нашої країни Ви хочете подавати заяву. До речі, Ви маєте право одружитись в будь якому РАЦСі на території України не залежно від прописки, тому сміливо обирайте найбільш зручний для Вас варіант.

перелік документів
ЩО ПОТРІБНІ ДЛЯ ПОДАЧІ ЗАЯВ

Перед тим як їхати до РАЦСу краще спершу туди зателефонувати і дізнатися дні та часи прийому. Сама процедура написання заяви проста і багато часу не займе.

для подачі заяви в РАЦС необхідні:
оригінал паспорту, ідентифікаційний код,
квитанція про сплату державного мита та послуг РАЦСу за оформлення заяви 

скільки часу треба чекати
З МОМЕНТУ ПОДАЧІ ЗАЯВИ ДО ДНЯ ОФІЦІЙНОЇ РЕЄСТРАЦІЇ ШЛЮБУ

Як тільки Ви подали заяву в РАЦС– Ви вже є офіційними нареченим і нареченою та маєте місяць на перевірку своїх почуттів. 
Шлюб можна зареєструвати швидше, якщо у Пари є для цього особливі причини: вагітна наречена, тяжка хвороба одного із майбутнього подружжя чи ін.

порядок подачі заяви
ЧИ ОБОВ’ЯЗКОВО РАЗОМ ПОДАВАТИ ЗАЯВУ?

Заяву Ви повинні подавати вдвох, одночасно. У особливих випадках Ви можете прийти на подачу заяви в різний час, але в один день. 
Якщо ж існує поважна причина, через яку Ви не можете в цей момент бути присутнім особисто, то цю процедуру можна пройти за допомогою Вашого представника. Вам потрібно буде засвідчити нотаріально і повноваження Вашого представника, і заяву, яку він подає від Вашого імені (стаття 28 СК України).

Необхідні документи для реєстрації

подача заяви он-лайн
Можна подати заяву в РАЦС через інтернет

На сайті "Звернення в сфері державної реєстрації актів цивільного стану» Ви можете подати заяву на реєстрацію шлюбу он лайн виконавши чотири простих кроки: 

Цифровим підписом потрібно завірити заяву. Якщо з цим виникли складнощі, то підписати заяву все ж даки доведеться в обраному Вами РАЦСІ на протязі трьох днів, які рахуєте з часу отримання повідомлення про результат розгляду Вашої заяви. Місяць до реєстрації шлюбу Вам будуть рахувати з дня підпису заяви.

Дата весілля
яку дату обрати

В наші дні молодята до вибору дати свого весілля підходять дуже прискіпливо. Хтось обирає красиву дату, а хтось вираховує щасливу дату разом з астрологом. В будь- якому разі, Ви повинні розуміти – всі наречені, без виключення, хочуть одружуватись в красиві дати і в зручний для себе час, а тому краще заздалегідь звернутись до ЗАГСу(РАЦСу) і забронювати бажану дату. 

Прізвище після весілля
яке прізвище носити після весілля

Не менш важливим є питання прізвища, яке Ви будете носити після весілля. Зазвичай, жінка бере прізвище чоловіка.
Але в житті існують різні випадки. Наприклад, жінка не хоче змінювати своє дівоче прізвище ( з різних причин) - кожен може лишитись при своєму, або жінка може взяти подвійне прізвище. У будь - якому випадку, краще це питання вирішити до подачі заяви ЗАГСу (РАЦСі).

вартість
ПРОЦЕДУРИ ПОДАЧІ ЗАЯВИ

Єдині обов’язкові послуги, за які Ви повинні заплатити – це держмито ( 0,85 коп.) та складання заяви про реєстрацію шлюбу ( від 35,66 грн.) Але ж потрібно пам’ятати, що задача кожного  РАЦСу  (ЗАГСу) нав’язати Вам безліч додаткових послуг, які Вам, можливо, і не потрібні. При цьому, у кожної установи своя політика, свої правила та ціни. Зверніть на це увагу перед тим, як подати заяву

Про неприємні сюрпризи та нав’язливі додаткові послуги:

Таких «лівих» платних послуг Вам запропонують безліч. Уважно слухайте, не соромтесь задавати всі питання, які Вас хвилюють та не бійтеся відмовляти співробітникам РАЦСу.

Прізвище після весілля

нововведення
Одружитись в нашій країні за 24 години

Усього за одну добу - в день або на слідуючий день після подання заяви Ви можете зареєструвати Ваш шлюб в Києві або в інших українських містах (перелік опублікований на сайт Міністерства Юстиції України). Вартість прискореної процедури реєстрації одруження залежить від дня, часу, виду та місця проведення церемонії і коштує від 1200 грн. Зареєструвати свій шлюб Ви можете і в аеропорту Бориспіль наприклад перед медовим місяцем.

Дізнайтесь, як наша весільна агенція організовує весілля "під ключ" на сторінці організація весілля

Сподобалась ця стаття?
← Натискай «Подобається» і читай нас на Facebook

Дізнайтесь більше про весілля

Весілля весною
Переглягути всі статті
Подивитись усі статті
Весілля весною
Як самостійно організувати своє весілля?


(097)532-23-38
para@para-wedding.com.ua
^